Notice: add_custom_background is niet meer in gebruik sinds versie3.4! Gebruik in plaats daarvan add_theme_support( 'custom-background', $args ). in E:\HostingSpaces\Dekker9\dekkerfysiotherapie.nl\wwwroot\wp-includes\functions.php on line 2824 Notice: add_custom_image_header is niet meer in gebruik sinds versie3.4! Gebruik in plaats daarvan add_theme_support( 'custom-header', $args ). in E:\HostingSpaces\Dekker9\dekkerfysiotherapie.nl\wwwroot\wp-includes\functions.php on line 2824 Vergoedingen | Dekker Fysiotherapie

Dekker Fysiotherapie heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

Door een rechtstreekse verbinding met alle verzekeraars kunnen uw polis gegevens gecontroleerd worden. Zo weet u voor aanvang van uw behandeling hoe uw vergoeding geregeld is. Daarnaast adviseer ik u ook altijd zelf contact met uw zorgverzekeraar op te nemen omtrent uw vergoeding.

Directe toegankelijkheid fysiotherapie (DTF)
Voor fysiotherapie heeft u geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Natuurlijk mag u nog steeds eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar in principe hoeft dat niet meer. De huisarts blijft een centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent.

Fysiotherapie voor volwassenen
Fysiotherapie voor volwassenen wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed.

De basisverzekering vergoedt fysiotherapie alleen voor chronische patiënten vanaf de 20ste behandeling.

Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering: zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximum bedrag of zijn er andere beperkingen. Bekijk hiervoor uw polis.

Fysiotherapie voor kinderen
Fysiotherapie voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt als basisregel dat de eerste 9 behandelingen worden gedekt door de basisverzekering, met de mogelijkheid van nog 9 extra behandelingen als de eerste 9 behandelingen nog niet het gewenste resultaat hebben. Mochten er meer behandelingen nodig zijn, dan geldt in principe dat deze niet door de basisverzekering worden gedekt, maar aanspraak gedaan moet worden op de aanvullende verzekering.

Bent u niet aanvullend verzekerd dan worden de praktijk tarieven gehanteerd, zie Tarieven.